Chocolademelk in de wintermaanden

Veel mensen kennen de chocolademelk wel. Voor sommige mensen is het echt iets wat zij alleen in de winter drinken, slagroom er op en dan wordt u snel weer warm. Dit zuivelproduct bestaat uit melk, suiker en cacaopoeder. Meestal drinken we het warm, maar er is ook een koude variant wat ook veel mensen wel lekker vinden en het hele jaar door kunnen drinken. Als we kijken naar de Nederlandse Warenwet dan zou de melk moeten bestaat uit koemelk en daar worden dan de cacaobestanddelen aan toegevoegd. Daarbij staat ook vast dat het melkgehalte tenminste 2,6% moet bedragen. Er kan een variant gemaakt worden van de gewone chocolademelk. U kunt dan slagroom gebruiken, in plaats van een deel van de melk. Maar u kunt het ook zwaarder maken, dan neemt u bijvoorbeeld een gesmolten chocoladereep en geen magere cacao. U kunt de melk ook zonder suiker drinken.



Chocolademelk drinken

Denkt u eens aan de koude winterdag, lekker een wandeling maken in de bossen of op het strand. Tussendoor even ergens opwarmen en een grote kop warme chocolademelk drinken, met of zonder slagroom. Dat is toch alleen al een mooi moment om naar uit te kijken? Veel mensen vinden dit iets speciaals en willen er graag meer over weten. Probeer het daarom zelf eens uit en zorg dat u het zelf ook in huis heeft! Dan kunt u het zelf voor het hele gezin klaarmaken, onder het genot van een spelletje of een film misschien. Zo komt u de winterdag goed door, maar let goed op want ook in de andere seizoenen is het heerlijk om dit zuivelproduct te drinken! In de zomermaanden kunt u kant en klare pakken chocolademelk kopen en deze in de koelkast leggen. Het is namelijk een aanrader om chocolademelk zeker op warme dagen koud te drinken, ook heerlijk bij de lunch, een picknick enz.