Een andere naam voor crème fraîche is verse room. Het gaat hierbij over aangezuurde room en deze bevat 35% melkvet of meer. De crème fraîche is gemaakt van koemelk of van geitenmelk. Er worden melkzuurbacteriën gebruikt voor het aanzuren en vervolgens moet het nog eens twaalf uur bij een temperatuur van 20 graden rusten. Veel mensen gebruiken het ook voor warme gerechten, het kan namelijk beter gebruikt worden dan de zure room (deze bevat maar 10% vet). De kans op schiften is namelijk een stuk kleiner met dit product. Er zijn veel mensen die graag koken met crème fraîche. In het buitenland wordt het vaker en meer gebruikt dan in Nederland. Toch wil dat niet zeggen dat we het hier niet kennen. We gebruiken het product misschien wel vaker zonder dat we het weten. Als u namelijk een sausje gaat bereiden dan kunt u dit product gebruiken om de saus mee aan te maken. Meestal hoeft er dan alleen nog maar een zakje kruiden bij en een beetje water en dan heeft u een heerlijke saus. Dit wordt vaak bij Burrito’s gebruikt. Er wordt dan bijvoorbeeld nog kip aan toegevoegd en dan heeft u een lekkere maaltijd.


 Mogelijkheden met crème fraîche

Bij het koken kan de crème fraîche worden gebruikt. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een maaltijd waarbij u een lekkere saus nodig heeft. U zou er zelf eens mee kunnen experimenteren, sommige mensen gebruiken het namelijk erg vaak tijdens het koken en gebruiken dan het hele potje, anderen gebruiken bijvoorbeeld maar een lepel. Het ligt er echt aan waar u het voor gaat gebruiken en of dat u het lekker vindt. Er kan altijd een kruidenmengsel aan toe worden gevoegd en dan dient het echt als basis en geven de kruiden de smaak.