Pudding zien we als een zoet nagerecht en bestaat uit een basis van melk, meelproducten of maïzena. Zij bestaat uit vocht, melk of vruchtensap en dit is gebonden met een geleermiddel. Vaak wordt hiervoor een eiwit gebruikt en dat wordt dan weer aangevuld met zetmeel. Er bestaan zoals u wellicht weet koude en warme puddingen. Als het over de warme variant gaat, dan wordt deze vaak gebonden met een zetmeel substantie. Bij de koude variant wordt het vaak gebonden met agar agar of gelatine. Als u warme pudding wilt eten dan kunt u vaak het beste een smaakmaker erbij nemen. Daarbij wordt vaak voor melk gekozen. Bij de koude variant wordt vaak vruchtenpuree of een chocoladepasta toegevoegd voor de smaak. Kinderen zijn vaak erg dol op pudding. Na het avondeten maken veel gezinnen gebruik van een dessert en dit is vaak een smaakjespudding. Er kan volop mee gevarieerd worden.


Variaties met pudding

In welke pudding heeft u deze keer zin? Er kan altijd gekozen worden voor een bepaalde smaak. De kinderen lusten misschien graag aardbeien en u chocolade. Gelukkig bestaan er veel soorten en kunt u hierdoor iedere keer wat nieuws proberen. U kunt ook verschillende soorten met elkaar mengen en dit zal er ook voor zorgen dat u het lekker blijft vinden. Bij de pudding kunt u ook zelf een smaakje toevoegen door er vruchten in te doen of stukjes fruit. Er zijn mensen die los geen fruit of vruchtjes eten, maar in de pudding wel. Zo maakt u voor uzelf een heerlijk en gezond dessert klaar en zo komt u ook dagelijks aan uw portie fruit. Probeert het maar eens uit, want het is een heerlijk zuivelproduct waar veel mee mogelijk is, dat wilt u niet missen!