Slagroom kennen we allemaal en veel mensen zijn er dol op. Het kan bereid worden uit verschillende soorten dunne room, deze worden dan van de volle melk afgeschept. Het aandeel aan vet in deze room is tussen de 30 en de 40%. Slagroom kan gekocht worden in een spuitbus, maar ook in een losse verpakking zodat u hem zelf moet mixen (stijf moet kloppen). Ieder jaar zijn er bepaalde dagen waarop we slagroom nuttigen, zoals bij verjaardagen, maar in de zomer ook vaak als we aardbeien eten of als er wat bijzonders te vieren is. Als er taart wordt gegeten op een verjaardag dan zien we vaak de slagroomtaart of een andere soort taart die dan wordt versierd met toefjes slagroom. Veel mensen vinden het een heerlijke smaak en eten het ook graag met cake of bijvoorbeeld in de pudding. Het wordt vaak voor feestelijke gelegenheden gebruikt. Daarbij kunt u zelf de keuze maken of dat u een spuitbus koopt of dat u de room zelf nog gaat mixen.
Gebruik van slagroom
Geklopte room is een lekkernij ook in de koffie. Het wordt ook gebruikt bij de chocolademelk en bij ijs en gebak. In de zomermaanden worden het vaak geserveerd met aardbeien. Aan een advocaatje kan het ook worden toegevoegd. We kennen ook de ongeklopte variant, deze wordt verwerkt in warme gerechten zoals bij roomsauzen. De halfgeslagen variant wordt gebruikt op bijvoorbeeld Irish Coffee. Gedurende de wintermaanden wordt er vaak room toegevoegd aan chocolademelk. Lekker warm bij de kachel en dan allemaal een grote kop chocolademelk met room. Kinderen zijn er ook dol op en het wordt in veel cafés en restaurants ook aangeboden, soms wordt de slagroom er apart bij opgediend, zodat u deze zo op kunt eten of zelf aan uw beker chocolademelk toe kunt voegen.