Vla is een echt Nederlands zuivelproduct. We eten het vaak als nagerecht. Het is gemaakt van verse koemelk met toevoegingen. Vla lijkt veel op pudding, maar is meer vloeibaar, dunner dan pudding. Als er gekeken wordt naar de traditionele wijze waarop vla wordt gemaakt, dan kan er gezegd worden dat het gaat over gekookte melk met custard of een combinatie die bestaat uit eieren, vanille en maïzena. Er wordt dan ook suiker bij gedaan. Maar in de winkels is de vla vaak dikker gemaakt met verdikkingsmiddelen. Het was eigenlijk echt een product dat alleen in Nederland verkrijgbaar was, maar dit veranderde in 2006. Duitsland begon toen met de introductie van het product. Er zijn veel verschillende varianten waar u uit kunt kiezen. Er zijn namelijk veel smaken die er aan toe worden gevoegd, chocolade, karamel, perzik, framboos, banaan, bitterkoekjes, of blanke variant (met een neutrale smaak).
Hoe maakt u vla nog lekkerder?
Bent u dol op vla? Dan is het goed dat u eens gaat ontdekken hoe dat u dit toetje nog lekkerder kunt maken. Veel mensen maken namelijk de keuze om vruchten of fruit toe te voegen. Wanneer er mensen bij u komen eten kunt u verschillende soorten kopen, maar u kunt ook twee soorten nemen en dan aanvullen met fruit en vruchtjes. Dit zal iedereen erg lekker vinden, want zo kunt u het zelf zo zoet maken als u zelf wilt. Het ligt er natuurlijk aan welke soorten fruit u neemt, maar dit kunt u ook per seizoen kiezen. In de zomermaanden kunt u bijvoorbeeld volop genieten van de aardbeien in de vla. Dit is een heerlijke combinatie en jong en oud zullen hier volop van kunnen genieten. Probeert u het ook maar eens, want dan ontdekt u hoe lekker een dessert is!